Over Anna

Anna_Kroon_4.JPG

Met publiceren begon ik aan het eind van mijn studie kunstgeschiedenis. In 1989 schreef ik samen met een studiegenoot over 19de eeuwse fotografie voor ‘De Rijksmuseumkunstkrant’ van het Rijksmuseum Amsterdam. Een behoorlijke uitdaging. De doelgroep van de krant: middelbare scholieren. We schreven over hetzelfde onderwerp een artikel voor het museumblad Vitrine. Daarmee had ik voorgoed de smaak te pakken.

Van kunst naar begraafplaatsgevoelens van BN-ers

Kort na mijn afstuderen publiceerde ik in Vitrine een artikel over Rembrandt en een stuk over de begintijd van de fotografie in het Photohistorisch tijdschrift . De onderwerpen van mijn schrijven zijn in de loop van de jaren veranderd. Ging het eerst vooral over kunst en kunstenaars, nu is mijn horizon behoorlijk verbreed. Zo maakte ik een reeks over borstvoeding voor een vakblad voor kraamverzorgenden, interviews met bekende Nederlanders over hun begraafplaatsgevoel en artikelen voor de WAT krant?! van pleegkinderen. Ik wil met mijn schrijven op een compacte en heldere manier weergeven wat mensen bezighoudt. Het schrijven combineer ik met mijn werk als verpleegkundige in de psychiatrie.

Naast het schrijven van artikelen voor kranten en tijdschriften ben ik bedreven in eindredactie en maak ik zelf (portret) foto’s bij mijn artikelen.

interesse? praat met me!

Klik hier